609 in 2015 and later

648 past in 2015 (updated 17-07-'15)

Netherlands Open Water Web

Subscribe to Netherlands Open Water Web feed
Updated: 32 min 48 sec ago

ChannelChallenge presenteert nieuwe uitdaging voor 2018

Thu, 19/04/2018 - 15:41

De eerste zwemmers hebben zich reeds aangemeld! Het betreft dit keer 3 zwemmers tegelijk naast de boot over de lengte van de Rottemeren. Langs de 7 molens en langs de sluizen. Het riet, het landschap, 12,5km zwemmen.

Of wil je liever het IJsselmeer over?

De Rottemeren Molenzwemtocht beging aan de zuidzijde vlak bij Rotterdam en eindigt (als je de enkele reis doet) ten noorden van Zevenhuizen bij de molenviergang. Dat is dus zo'n beetje van de A20 naar de A12. Je kunt je aanmelden via de pagina bij HopaSports. Trek je niets aan van de data, we maken een afspraak op een dag naar keuze. De boten worden verzorgd door Jachthaven Bleiswijk/Rio Molino

Ook voor het IJsselmeer geldt dat we in overleg bealen wanneer het kan en je hebt een reservedatum (om een keuze te hebben met het weer). Er zijn meerdere schippers op het IJsselmeer. Miloe Blankers hoort tot de besten.

Wil je meer weten? Lees dan meer @ ChannelChallenge

Bijlage:  logo-channelchallenge.jpgwedstrijd (event) overigeRottemeren - NEDDLDSA (Dutch Long Distance Swimming Academy)
Categories: open water

Gratis trainingen open water zwemmen

Thu, 19/04/2018 - 15:03

2018-03-15 - Maarssen - Hi! Je kunt inschrijven voor de gratis open water trainingen van Zwemanalyse. We doen dit al voor het zesde jaar, elke donderdag van half juni tot eind augustus. Gewoon omdat het fijn is om met allemaal zwemliefhebbers bij elkaar te zijn. En om oude bekenden te zien en nieuwe leuke mensen te ontmoeten.

Ongedwongen sfeer, maar wel georganiseerd. Iedereen welkom!

Het is geschikt voor ervaren en minder ervaren triathleten. We oefenen technieken van het open water zwemmen zoals massastart / boei ronden / draften etc. En natuurlijk zwem je ook een stuk.

Er zijn meestal vier trainers, en we delen de groepen in op niveau. Ook zonder ervaring en zonder wetsuit ben je welkom.

Kijk voor alle info + aanmelden op de website. 
(PS, als je vorige jaren meedeed: we hebben een ander registratiesysteem. Veel makkelijker. Alleen je oude login werkt dus niet meer)

Link: www.zwemanalyse.nl/aanbod/gratis-buitentrainingen/

Zwem lekker!
Sportieve groet van team zwemanalyse,
Claudia Broeke
06-36207161

OW training & coachingZwemanalyse.nl
Categories: open water

In memoriam

Thu, 19/04/2018 - 15:01

Bron: KNZB-Regio Oost

Verdrietig moeten we mededelen dat Gerrit Nijenmanting op 31 maart jongstleden is overleden.

Gerrit begon zijn officialcarriere in 1989, sinds 1993 was hij scheidsrechter. Vele wedstrijden leidde hij op zijn kenmerkende manier: rustig en gedecideerd, altijd respectvol. Autoriteit hebben zonder autoritair te zijn. Aankomend officials die hem als docent hadden, troffen een aimabel persoon. Vele jaren was hij dé scheidsrechter van de Twenterand Kanaalrace.

Begin dit jaar moest hij vanwege zijn gezondheid zijn offcialschap beeindigen. Zijn ziekte bleek uiteindelijk toch sterker. Zoals hij geciteerd wordt in de rouwadvertentie: "Als het een strijd was geweest, had ik al lang gewonnen."

We zijn Gerrit dankbaar voor wat hij voor de zwemsport betekend heeft.

Zijn familie wensen we veel sterkte met dit verlies.

OW jurerenBussloo - NEDScheerwolde - NEDVriezenveen - NEDKNZB-regio-NN
Categories: open water

Het Channel Team Wassenaar gaat in 2018 weer een nieuwe uitdaging aan

Mon, 16/04/2018 - 10:24

Eind Augustus 2018 gaat het Channel Team Wassenaar met een 8-tal zwemmers in estafette van Den Helder naar Hoek van Holland zwemmen. Langs de kust! Een idee dat al een aantal jaren op de plank lag is er eindelijk deze winter van af gekomen.Het traject van vergunningen aanvragen, boot regelen, idee uitwerken en niet te vergeten veel trainen is ingegaan.

De verwachting is dat de volledige afstand van ca 120 km in 40-50 uur afgelegd kan worden.Of we inderdaad van Den Helder naar Hoek van Holland zwemmen of vice versa is nog niet besloten. Om de 6 uur wisselt de stromingsrichting namelijk en we zijn er nog niet uit wat voor ons nu het “makkelijkste” zal zijn. Hoe dan ook, in de nacht in het donker zwemmen met af en toe een verdwaalde zeehond of kwal is ons niet vreemd. Wel moet het een aantal dagen achtereen redelijk weer zijn vanwege de golfslag en de ligging van de boot.

De definitieve datum wordt dus pas op het laatste moment bepaald. Veiligheid voorop!Het zwemteam is ook nog niet definitief. Een aantal vaste kernleden van het Channel team zijn uiteraard geinteresseerd maar we staan ook open voor andere zwemmers.We zwemmen zoals gebruikelijk ieder telkens een uur waarbij de gemiddelde zwemafstand gemiddeld rond de 3,0 km zal liggen.

lees meer @ CTW

nieuws - NederlandHet Kanaal en/of andere oversteken
Categories: open water

1ste Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht 2018

Sat, 14/04/2018 - 23:34
Datum: zondag, 2 september, 2018 - 11:00

Na een aantal succesvolle edities in andere steden wordt het zwemevenement Swim to Fight Cancer deze zomer voor de eerste keer in de gemeente Stichtse Vecht georganiseerd. Op zondag 2 september 2018 krijg je de kans om een unieke zwemtocht af te leggen in de Vecht. Deelnemers zwemmen een tocht van 2.000 meter (volwassen en jeugd vanaf 16 jaar) of 500 meter (junior 10 t/m 15 jaar) in de Vecht bij Breukelen.

Swim to Fight Cancer biedt jou de unieke combinatie van sportief plezier en samen presteren binnen een prachtig decor. Tijdens de zwemtocht in de Vecht op zondag 2 september finish je de tocht bij het indrukwekkende Boom en Bosch in Breukelen. Deelname aan de zwemtocht en de voorbereiding hierop vormen natuurlijk een persoonlijke uitdaging. 

Klik hier om je eigen in te schrijven.

wedstrijd (event) goede doel(en)Breukelen - NEDZwem voor M.I.J. & swim-2-fight cancer
Categories: open water